lørdag den 17. januar 2015

Morgenbrød

I weekenden er der lidt tid til at bage, så jeg fylder gerne fryseren med hjemmebag.
Dette er min grundopskrift på boller, som jeg anvender til mange slags brød.


Dejen er helt den samme som til burgerboller, der findes her på bloggen. Det er en smagssag om du vil have kardemomme i. Jeg elsker det. Husk at der kan sagtens kommes noget groft mel i.

Form til 24 boller (i stedet for 16, når du laver burgerboller). Fremgangsmåde for dej og hævning er også den samme.

Form til boller eller feks horn, ved at rulle 1/3 af dejen til en 1/2 cm tykkelse cirkel og del i 8 stk og rul sammen. Bøj enderne ind til et horn.

Pensl med æg og eller syrnet mælkeprodukt og drys evt. Med frø eller kerner.
Herover har jeg brugt græskarkerner, lyse og mørke birkes og sesam. På den med sesam kværnede jeg salt og peber på. 

Bag ved 200 grader i 8-12 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar