lørdag den 10. januar 2015

Aftensmad 10. Januar: bøf af oksefilet med whiskysovs, små bagte kartofler og bønnesalat

Her til aften havde jeg intet planlagt og det skulle gå stærkt.
Dette er et godt bud på turbo-mad en lørdag aften, hvis du f.eks for uventede gæster. Saucen er lynhurtig og smager bedre end færdig bøfhus-sauce.

2 personer

Ca. 300 g små kartofler, vaskede
Evt. Lidt tørret timian
Salt

2 pæne bøffer af oksefilet. Jeg brugte tyndstegbøffer.

Dyb kartoflerne helt tørre og vend dem i lidt olivenolie
Drys med salt og evt. Timian

Bag kartoflerne i 35-45 min ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.

Bønnesalat:
Jeg elsker denne salat. Både om vinteren, hvor den fint kan laves med frosne grønne bønner, men også med friske bønner om sommeren! 

Ca. 200 g grønne bønner
2 spsk olivenolie 
1/2 spsk hvidvinseddike 
Smag til med salt og peber
25 g pinjekerner (eller brud andre nødder eller kerner, hvis du ikke har, f.eks. Sesamfrø)
Frisk persille
30 g god feta (fåre- eller gede-mælk) skåret i tern.

Kog bønnerne og lad dem køle. Skær dem i mundrette stykker.
Bland marianden og hæld på så salaten kan trække 15 min før den spises. Rist pinjekerner på en varm pande og kom dem på salaten. Drys med masse af frisk persille og feta i små tern.

Whiskysauce:
10 g smør
2 spsk tomatpuré 
1/2 tsk sukker
Ca. 1/2 dl whisky
1 dl fløde eller madfløde, jeg brugte 8 %, det smager stadig godt
1/2 dl vand + bouillon
Tørret rosmarin
Salt, peber 

Smelt smør i en gryde ved middel varme og kom tomat og sukker i, så det karamelliserer let. Tilsæt whiskyen og lad den koge næsten væk. Kom fløde på og kog igennem. Tilsæt evt også lidt bouillon. Kom 1/2-1 tsk tørret rosmarin i og smag til med krydderier og sukker til sidst.

Bøfferne steges som du bedst kan lide dem ca. 3-5 min på hver side efter tykkelse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar