Denne aftensmad blev lidt improviseret, da der var billige muslinger (efter nytår tænker jeg). Og jeg går ikke forbi 1,5 kg muslinger til 25 kr. Så de rød lige i kurven.
Vi fik brød i går, så jeg havde lyst til pasta som tilbehør.
Musliger til 3 personer (der var faktisk ikke nok, for min datter på 2 år, spiste dobbelt så mange som os andre!)
Olivenolie
1,5 kg friske blåmuslinger med skal
2 dl hvidvin
2 fed hvidløg, presset eller finthakket
2 skalotteløg, finthakket
1 håndfuld persille
Evt. ½ frisk rød chili uden kerner, hakket fint
1 dåse (400 g) flået tomat, hakket
Friskkværnet peber
ca. 300 g tørret pasta, jeg valgte spaghetti
I en mindre gryde klares hvidløg i lidt olie, og tomat tilsættes, lad det stå og koge lidt ind i 10 min.
Selvom der står muslinger er grydeklare, så vask dem lige fri for sand mm. Bare skyl i kold vand og brug evt. en hård børste, hvis der sidder snavs.
Hvis muslingerne ikke lukker sig tæt, når de håndteres og har fået et par hårde slag mod vasken eller bordet, så skal de smides væk! Muslinger med revner i skallen kasseres også.
Imens koger du pasta i rigelig vand, som angivet på pakken.
Nu skal du bruge en STOR gryde, 7-8 liter. Muslingern åbner sig, når du tilbereder dem, og fylder dobbelt så meget.
Varm olivenolie i bunden. Klar skalotteløg, chilli og persille i nogle minutter, og skru op for varmen. Muslingerne kommes i og låget sættes på, så de får høj varme i 5 min. Hæld vin og tomater ved. Nu har du en sauce af muslingesaft. Lad det koge i yderlige 5-10 min. Jeg pleer lige at smage på en muslig, og tjekke, at jeg kan lide konsistensen. De skal være faste. Hvis de får får lidt, kan de være lidt bløde. Den er ret salt, så giv den bare godt med friskkværnet peber, men smag før du evt. bruger salt.
Server pasta og sauce sammen eller hver for sig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar