Suppen kan spises med brød til, eller tilsæt i stedet en håndfuld rejer, for at skrue ekstra op for proteinerne og mæthedsværdien af retten :-)
Opskriften er inspireret at Claus Meyers almanak, men ændret til min smag.
Til 3-4 personer, tilberedning ca. 45 min. Heraf er 30 min kogetid.
Lidt olie til stegning (f.eks. jordnødde eller sesamolie, men brug, hvad du har lyst til)
1-2 løg hakket
3 fed hvidløg hakket
1 rød frisk chili befriet for kerner og hakket
1½ dl røde linser
½ tsk stødt koriander
1 liter hønsebouillon (jeg brugte en hjemmekogt suppe fra fryseren, den skal jeg nok lægge op en dag)
1 stor dåse kokosmælk
1 limefrugt (gerne øko- så du kan bruge skallen til noget andet)
et stykke frisk ingefær (2-3 cm)
1 bundt frisk koriander, hakket
Skyl linserne i kold vand og lad dem dryppe af mens du ordner grøntsager. Hak løg, hvidløg og chili (jeg anbefaler en minihakker, suppen skal blendes til sidst, så det kommer sig ikke så nøje), uden det bruner, og tilsæt linser, bouillon og koriander. Kog linserne møre, det tager ca. 20 min. Tilsæt kokosmælk og kog igennem i 5 min. Blend suppen glat med en stavblender eller i et glas.
Hvis du vil bruge limeskallen til frugtsalat, så riv den den før du presser saften, som du smager suppen til med. (de tomme skaller smækker du lige ned i kanden med isvand, eller i danskvanden)
Riv ingefæren, og pres saften i suppen, smag til med den.
Smag til med salt og peber.
Ved servering garneres med masser af frisk koriander, og du kan evt. komme nogle gode rejer i efter suppen er taget af varme eller er øst op.
Gul frugtsalat med lime og kardemomme
Mangoerne er lækre lige nu og ikke så dyre, så det er nu de er værd at spise.
3 personer
½ moden mango
2 appelsiner
1 moden banan
2 dl fløde pisket til skum.eller skyr
skal af en limefrugt, revet
et drys stødt kardemonne
1 tsk flormelis
Pres først den eneappelsin, så der er saft til at vende frugten i, så den ikke bliver brun.
skær resten af frugten i mundrette stykker. Sørg for at fjerne alle hinder fra appelsinen. Dæk frugten med film, helt nedi skålen, så det ikke får luft. Husk det smager bedst, hivs det er stuetemperatur, når det serveres.
Smag skyr eller fløde til med kardemomme, lime skal og sukker, og server det til frugtsalaten. Jeg havde en sjat flde fra nytår, jeg tillod mig at bruge. Men det smager godt med skyr også.
Lav evt. ekstra, hvis du vil have lidt til morgenmad i morgen. Hvis det dækkes tæt med film, kan det godt spises om morgenen også.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar