Så jeg hev nogle formede burgerbøffer op, men da jeg ledte efter de hjemmelavede burgerboller var de spist. Og de er altså bedst, så jeg bagte nogen. Burgerboller til en klassisk burger skal efter min mening være bløde af bide i, de skal faktisk være lidt søde, og jeg kan godt lide de er let krydret, så her er mit bud på den perfekte bolle. De smager efter min mening bedst med lidt groft mel, så de får lidt karakter.
Burgerboller, 16 medium str boller
Skal hæve samlet ca. 2 timer. Alternativt øges gærmængden og hævetiden kan afkortes.
4 dl mælk eller mælkeprodukt f.eks acido eller andet plus lidt til at pensle med
50 g gær
2 æg
50 g smeltet smør eller margarine (eller oliemargarine)
50 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
Ca. 1 kg mel (300 g groft, F.eks.Grovspelt)
Sesamfrø til drys
Du behøver ikke lune mælken, opløs gæren i en mindre mængde mælk og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold noget mel tilbage, så du har en smidig blød dej, der stadig er lidt fedtet at røre ved. Lad dejen hvile 15 min. Evt. Længere, hvis du lige har andre planer. Form til 16 boller, ved at rulle hver bolle flad med en kagerrulle, ca. 1,5 cm tyk. Lad hæve, til ca. Dobbelt størrelse eller til den samlede hævetid er et par timer.
Pensl med mælk eller yoghurt og strø gavmild med lyse sesamfrø.
Bag ved 200 grader midt i ovnen i ca. 12-15 min.
Denne opskrift på boller er en variation over min grundopskrift, som er inspireret af "byens bedste kager". Ved at ændre lidt på sukkermængde, mængde og art af mel, samt om jeg krydre eller ej, bager jeg nærmest altid bløde boller (teboller mm) efter denne grundopskrift. Dele af væsken kan også erstattes af gulerødder eller squash.
Burgers
Jeg er så heldig at kunne købe store mængder kød af kødkvæg og fryse ned. Farsen former jeg bl.a. nogle bøffer af, før jeg fryser det. Jeg synes en tynd bøf af ca. 100 g fars (ø15 cm) passer, når den er stegt. Jeg tror mit fars er ca 12 %. Så det svinder lidt ved stegning.
Hjemmelavet thousand Island dressing, til 3-4 burgere
Dette er efter min mening den ultimative burgerdressing. Du kan også lette den ved at bruge mælkeprodukt i stedet for mayonaisen.
2,5 spsk god mayonnaise
1 spsk ketchup
1 tsk revet løg, kan udelades
0,5 spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
1 spsk sennepspickles, grofthakket (hvis du ikke har det, så prøv med lidt hakkede drueagurker eller cornichoner
Smag til med salt og peber og evt lidt sukker
Kom dit farvoritfyld i burgeren. Jeg vælger sprød salat, tomat, rå løg og syltet agurk, dressing og ketchup. På denne årstid kunne en grov salat som coleslaw være passende, da tomater og salat egentlig ikke er superspændende lige nu.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar