tirsdag den 20. januar 2015

Aftensmad 20. Januar: fish'n chips med hj. Lavet remouladesauce og grovsalat med sød chilidressing og en lille sund dessert

Jeg købte kuller hos fiskehandleren. I Irland har jeg fået det stegt som den engelske klassiker. Faktisk er det som regel lidt for meget, når jeg har fået det som fastfood. Men dette her er en ret vi vender tilbage til herhjemme.

Til 3 personer

Fisk:
400 g kuller eller torskefisk i fillet
2 små æg
3 spsk mel
Salt og peber
Rasp til panering
Frisk citron i både til servering

Del fisken i 6 stykker og dup det tørt.
Pisk æg med mel og godt med salt og peber til en tyk "pandekagedej". Kom også salt og peber i raspen. 
Vend fisken, først i dejen og så i raspen. Jeg laver denne dobbeltpanering fordi fisken er tykkere end f.eks. En rødspættefilet. Derfor synes jeg også den kan tåle lidt mere panering.
Fiskene steget i smør/ olie eller margarine til det er sprødt.

Kartofler
400-500 g kartofler eller flere alt efter, hvor sultne I er.
Neutral olie
Salt.
Evt. Malt vineddike til at hælde på de færdige fritter for den autentiske engelske chips.

Skær kartoflerne i grove fritter. Dup dem tørre og ryst dem i en plastikpose med nogle skefulde olie. bag dem på plade i ca. 20-30 min efter hvor tykke de er. Drys med friskkværnet salt ved servering.

Remoulade sauce
4 spsk grofthakkede sennepspickles
2-3 cornichoner, hakket. Kan udelades
1-1/2 spak hakkede kapers, kan udelades
4 spsk god Mayo eller syrnet mælkeprodukt, for en slankere udgave. Jeg bruger en blanding.
Citronsaft
Karry
Salt

Vi laver selv sennepspickles hver sommer. Jeg elsker dem, og bruger det til dressinger og på pålæg. Du kan købe pickadelly, dr også smager dejligt.
Bland alle ingredienser og smag til med citron. Karry og salt.

Grov salat 
5 blade savojkål, befriet for den tykke midterstilk og skåret i tynde strimler.
2 gulerødder i små julienne 
1/2 rød peberfrugt i små julienne 

Drys med lyse sesamfrø

Sød chilidressing
2 spsk sød chili sauce (30 ml)
2 spsk citronsaft eller limesaft (30 ml)
1/2 tsk revet frisk ingefær
1 fed presset hvidløg
3 spsk sesam eller jordnøddeolie
Salt 
Peber

Bland ingredienserne og smag til med salt. Peber og citronsaft.

Kom dressinger over salaten og vend den godt. Drys med rigelig sesamfrø. Lad salaten trække 10 min før den spises.

En lille sund dessert: Jordbær-yoghurt sorbet på 3 min

150 g frosne jordbær
2-3 spsk jordbærmamelade
1 tsk vanillesukker
½-1 dl yoghurt naturel (jeg brugte bare en 0,5%, da det lige var den jeg havde)
Evt. lidt citronsaft

Blend det hele til en hel jævn  blød is. Den skal være cremet som soft ice. Fordel den i 3 små glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar