Naan (12 stk, dejen er også perfekt til pizza-boller til madpakken)
ca. 1 ½ time eller 1 time, hvis du bruger mere gær2,5 dl vand
1 dl græsk yoghurt eller andet syrnet mælk
1 æg
25 g gær (50 g, hvis du vil forkorte hævetiden)
600 g mel
1 tsk salt
Olivenolie
2 spsk nigellafrø (jomfru i det grønne, dette kunne jeg ikke skaffe, så jeg kom lidt knust koriander på)
Kværnet havsalt eller flagesalt til at drysse.
Opløs gær i lidt vand, hvis du vil lave kortere hævning, så lun vandet til ca 37 grader. Vand, yoghurt og æg røres godt i. Mel tilsættes af nogle gange og salt tilsættes. Æltes rigtig grundigt, f.eks. 5-8 min på maskine til det er blødt og smidigt og slipper skålen. Kom evt. 2 spsk olie, hvis du vil have lidt safttigere brød.
Lad hæve lunt til ca. dobbelt størrelse (25 g gær = 1 time, 50 g gær = ½ time)
form 12 ovale flade brød, de skal være ret tynde til Naan, ca. ½ cm ( til pizzaboller lav dem 1 cm i stedet). Lad brødene hvile i 10-20 min, mens du varmer ovnen til 250 grader. Hvis du har en pizzasten varmes den også, ellers varmes grillen op, når du skal bage dem.
Pensl med olivenolie og kom salt og krydderi på, pres evt nogle fingermærker så de ikke hæver op, og olien løver af.
Bag 3-4 min ved 250 grader på pizzastenen eller under gril. De skal blive bløde - ikke sprøde.
Det bedste er at bage dem lige når du har det andet mad færdig.
Grøntsagscurry - kom evt. kød i (3-4 personer)
2-3 fed hvidløg, hakket2 spsk grøn karrypasta
2 porrer
200 g knoldselleri
2-3 gulerødder
2 æbler
1,5 dl hønse eller grønsagsbouillon
2 spsk æblecidereddike
1 dl fløde, jeg brugte 8 % madfløde, du kan også bruge kokosmælk i stedet.
Skal og saft af en limefrugt
2 cm frisk ingefær, revet fint.
Olie til stegning
Hvis du vil have kød til kan du enten komme det i eller servere det ved siden af. I går stegte jeg to skinkesnitzler, som hurtig kød til.
Skær grøntsager i grove tern på 2 cm stykker. Varm olien ved middelvarme i en gryde og kom karryen og hvidløg i. Steg grøntsager (vent med æblerne) ved lav varme i 4-5 minutter. Kom eddike på og lade det koge væk. Tilsæt bouillon og lad det dampe under låg i 4-5 min til gulerøderne er så møre de kan spises. Kom æblerne ved de sidste par minutte og tilsat så fløde. Lad det koge ind i grøntsagerne nogle minutter og jævn evt lidt med maizena, hvis det er lidt for tyndt. Smag retten til lime, ingefær, salt, peber og evt. eddike.
Spis med de nybagte naanbrød og evt. et stykke stegt kød eller fisk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar