Jeg lavede en klassisk lagkage med to vanillebunde og en fragalite bund i midten. Jeg kom chokolade mousse i og en jordbærfromage med lime. Det var virkelig lækkert. Jeg mener jeg frøs kagen før jeg smurte den op. Den er smurt op med chokoladeganache. Overtrækket og hjerterne er marcipan, simpelthen fordi det smager meget bedre end fondant. Det er lidt sværere at få pænt, men det er helt klart det værd. Hjerterne, eller pletterne om man vil, var også en god strategi, så småfejl i overtrækket nemt kunne skjules. Den gule marcipan fik pastafarve. Det brune gav jeg bare kakaopulver, så det smagte lidt af kartoffelkage.
Pynten havde jeg lavet i fondant i forvejen.
Klodserne var så små at jeg lavede dem som små fondantterninger, og stak bogstaver ud og lidt former til de andre sider. Der står "baby" på oversiden og "juni" på fronten, så kagen fortalte, hvornår det sker. Sukkerpymten er jo mere eller mindre uspiselig, når det tørrer, men her synes jeg ikke det gjorde noget. At det bare var fondant. Giraffen modellerede jeg og monterede hovedet med en tandstik. Den fik en sut og en lille sløjfe i lilla og blev placeret på at lilla tæppe. De røde kinder og ører og detaljerne på øjnene malede jeg på med pensel og forsyndet pastafarve.
Den lilla farve var ud fra at vi jo ikke ved om det er dreng eller pige, og jeg kan godt lide at sætte komplimentærfarver sammen, så gul og lilla synes jeg var en god kontrast. For at gøre det babyagtigt holdt jeg den lilla ret lys. Tæppet var på topfiguren da jeg tørrede den, og da den så blev placeret på den friske fugtige kage, blev det blødt og nemt at skærer, og var så tyndt at det smagte fint. Giraffen var kun til pynt. Jeg sluttede kanten af med et lille bånd i lilla med en sløjfe. Så, så den mere fin og færdig ud.
Kagen er spist for længst, men den lille giraf står stadig og pynter hjemme i mit køkken :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar