lørdag den 17. januar 2015

Aftensmad 17. Januar: sværdfiskesteak med sød chili og mexikanske ris

I dag købte min mand steak af sværdfiskesteak ved fiskehandleren. Det har jeg aldrig smagt, med det er i hver fald ikke sidste gang! Kødet er fast og virkelig lækkert.

4 personer
1 steak Per mand

Marinade af 
2 spsk neutral olie, f.eks vindruekerne
2,5 spsk sød chilisauce
Saft en 1 lime eller 1/2 citron
2 fed hvidløg, presset
2 cm frisk ingefær, revet

300 g grønne bønner, kogt 4 min eller til de er møre med bid.
Masser af frisk koriander.

Mexikanske ris (fra "spis på mexikansk" af Lourdes Nichols)
350 g ris
3 spsk olie
1 fed hvidløg, helt, spidet på en tandstik
1 finthakket løg
1 rød chili delt i nogle stykker
1 terning hønsebouillon
9 dl kogende vand
En dusk stilke af persille eller koriander.

Varm olien op og steg Risene i 4 min til de begynder at blive brune. Kom varm vand og alle ingredienser i.  Kog i 15 min under låg til vandet er suget ind i risen og den er luftig og lækker. Tag stilke  og hvidløg og chili op ved servering.

Bland marinaden og lad fisken stå i 1/2-1 time. 

Steg steakene ved høj varme i ca. 3 min påhver side. Det afhænger meget af tykkelse, så stop, når du kan mærke du kan trykke gaflen nemt i kødet.

Spis ris og fisk med masser af frisk koriander og dyp i lidt sød chilisauce. Server grønne bønner til


Ingen kommentarer:

Send en kommentar