4 personer
1 steak Per mand
Marinade af
2 spsk neutral olie, f.eks vindruekerne
2,5 spsk sød chilisauce
Saft en 1 lime eller 1/2 citron
2 fed hvidløg, presset
2 cm frisk ingefær, revet
300 g grønne bønner, kogt 4 min eller til de er møre med bid.
Masser af frisk koriander.
Mexikanske ris (fra "spis på mexikansk" af Lourdes Nichols)
350 g ris
3 spsk olie
1 fed hvidløg, helt, spidet på en tandstik
1 finthakket løg
1 rød chili delt i nogle stykker
1 terning hønsebouillon
9 dl kogende vand
En dusk stilke af persille eller koriander.
Varm olien op og steg Risene i 4 min til de begynder at blive brune. Kom varm vand og alle ingredienser i. Kog i 15 min under låg til vandet er suget ind i risen og den er luftig og lækker. Tag stilke og hvidløg og chili op ved servering.
Bland marinaden og lad fisken stå i 1/2-1 time.
Steg steakene ved høj varme i ca. 3 min påhver side. Det afhænger meget af tykkelse, så stop, når du kan mærke du kan trykke gaflen nemt i kødet.
Spis ris og fisk med masser af frisk koriander og dyp i lidt sød chilisauce. Server grønne bønner til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar