Her er anretningen uden spinat.
1 person
1 æg, slået ud i en kop eller lille skål. Tjek at blommen står spændstig op og hviden og fast og sej, så er ægget frisk og du kan porchere det uden at blommen går i stykker
Salt, eddike til kogevandet
Evt. En håndfuld frisk spinat, skyllet og befriet for lange stilke
Et godt stykke brød
Lidt mayonnaise, eller smør hvis du bedre kan lide det
1 skive røget laks
Kværnet salt til ægget
Skyl spinaten godt, og lad den dryppe af, mens du laver ægget.
Pocherede æg er ikke det nemmeste at få vellykket. Jeg har forsøgt mig med mikrobølgeovn og køkkenfilm, men det er endelig lykkedes mig, at gøre det rigtigt. Det er en af de tekniker, man skal øve sig på, og jeg laver det ikke så tit. Min mor påstår at min bedstefar kunne pocherer 4 æg ad gangen i samme gryde. Det ville jeg ikke kaste mig ud i, og jeg tror måske han har haft sin egen teknik.
Varm rigelig vand i en gryde, en 4 liters gryde er ikke for stor. Godt fyldt op. Slå imens dit æg ud i en kaffekop, og kontroller at blommen er hel og fast og hviden er spændstig. Et porcheret æg duer ikke, hvis blommen går i stykker.
Hvis du vil lave mere end et æg, så vælg en meget stor gryde. Sikrest er det nok at lave dem enkeltvis.
Når vandet lige akkurat koger, tilsætter du en tsk salt og en god portion eddike (1 dl lagereddike er fint), så bruser vandet fint op med helt små bobler. Vandet skal ligge lige på kogepunktet, men må absolut ikke boblekoge. Min teknik er at have et glas kold vand ved siden af og hælde lidt i, hvis vandet er lige ved at koge for voldsomt. Med en hulske eller andet, rører du grundigt i vandet til det hvirvler i en god malstrøm.
Læg forsigtig ægget i vandet ved at nedsætte kaffekoppen. Hvirvlen gør, at hviden slår rundt om blommen med det samme. Hold vandet i en blød hvirvel uden at ramme ægget, men det koger, så hviden lægger sig fint om blommer. Ægget skal have ca. 3 min. Imens rister du brødet og smører det, og anretter med spinat og laks ovenpå.
Hviden i ægget skal være kogt og samlet om ægget. Blommen skal være helt flydende. Tag forsigtig ægget op med en hulske, og lad det dryppe lidt af på et stykke køkkenrulle, før det kommes ovenpå laksen. Når du spiser maden, skæres ægges, så blommen løber ud over anretningen, og der kværnes rigelig salt hen over ægget.
Mums!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar