Så skulle det igen gå hurtigt, og var ikke særlig planlagt. Det er åbenbart sådan det oftest er. Det er lidt sjovt, at få et billede af, når man begynder at skrive det ned.
Til aften blev det til en fast klassiker, som plejer at være en børnefarvorit, men som Elena her til aften nægtede at smage. Jeg vil nu stadig anbefale den.
Til ca 3 personer:
Olivenolie til at stege
1 stort løg
3 fed hvidløg
2-3 alm kartofler, der kan koge ud
evt. andre rodfrugter. Jeg brugte et stykke selleri i dag.
1 ds flået tomat, 400 g
ca. 3 dl hønse eller grønsagsbouillon
evt. 2 spsk æblecidereddike
1 dl fløde, madfløde eller cremefraiche
Tørret basilikum, salt og peber
Lidt sukker
Hak løg og hvidløg, suppen lendes, så det kommer sig ikke så nøje.
Skær rodfrugter/ kartofler i tern.
Klar løgene i olie og svits grønsagerne i nogle minutter. Hæld evt. eddike på og lade det koge bort. Kom tomat og bouillon på og lad det koge til kartiflerne er meget møre. Ca. 20 min. Blend suppen glat.
Du kan enten komme lidt fløde i og kogen igennem med, eller du kan smage suppen til uden, og så servere en kold klat cremefraiche midt i suppen.
Smag suppen til med krydderier og sukker og evt. lidt eddike, hvis den mangler syre.
Suppen kan spises med forskelligt tilbehør. Jeg tog bare et naan-brød fra i går, og til Elena kom jeg lidt hjemmelavede kødboller i og lunede i suppen. Ellers prøv med lidt grov paste, eller damp lidt fisk i suppen. Kogt kylling eller andet kød kan også spises i. Så det er kun fantasien, der sætter grænser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar