Den nemme og økonomiske måde er at koge risene op om morgene og sætte gryden op under dyrene ( pak den først i aviser eller et håndklæde, så du ikke griser sengen) og lad den stå til de komme hjem. 8 timer kan der fint gå, før den er klar. Hvis den ikke er tyk nok, kan du koge den op i 10 min. Hvis den er for tyk må du koge lidt mælk i.
Den hurtige metode er såmænd ikke så besværlig men den kræver man gider passe det, eller brænder det på.
Til 4 personer
160 g grødris
1 liter mælk, sød eller let
Evt. Lidt salt.
Kom risene i en gryde og dæk dem lige med vand. Bring det i kog og lad vandet koge nærmest væk, så kom mælk på og rør mens det går i kog ved middelhøj temp. Jeg bruger 7 af 9 på mit komfur.
Når mælken koger kan du pakke det ind og komme det i "høkasse", f.eks. i sengen under dynen.
Alternativt skruer du ned på laveste indstilling, hvor grøden er i bevægelse (2 ud af 9) på mit kontor. Kom låg på og kog i ca. 40-45 min.
Jeg sætter et æggeur og rører i grøden hvert 10 min, til sidst hvert 5. Hvis du ikke gør dig den ulejlighed, så brænder det på.
Når grøden har den rigtige konsistens er den klar. Du kan smage den til med lidt salt.
Skal naturligvis spises med sukker smagt til med kanel og kold smørklat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar