5 dl ymer
1 1/2 dl creme freiche 18 eller 38 %
God havsalt
1-2 fed presset hvidløg eller andre urter du har lyst til
Bland mælkeprodukterne i en tykbundet gryde. Varm ved lav blus, jeg bruger 3 af 9 på mit komfur. Varm med låg på, rør en gang imellem. Mærk med lillefingeren. Når blandingen er så varm, at det er lige ved at være for varmt til at have fingeren i, tages det af. Jeg plejer at tjekke temperaturen sådan, men prøvede lige at måle den i dag, og det passer med 50 grader. Hvis osten bliver for varm, løber for meget væde fra, og den bliver tør, omvendt kommer der ikke nok væske fra, hvis den ikke bliver varmet lidt.
Hæld osten over i et klæde eller kaffefilter og dryppe af. Denne portion passer lige med det der kan være i en almindelig kaffetragt med filter.
Når vallen er dryppet af smages til med salt og hvidløg eller andet.
Skulle osten blive for tør alligevel, kan det godt afhjælpes lidt ved at røre lidt creme freiche i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar