søndag den 15. februar 2015

Aftensmad 15. Februar: havtaske i rødvin og svampe med bagte kartofler og grøntsager

Jeg fik købt en stor havtaskefillet hos fiskehandleren. Det blev til en helt anderledes ret med fisk, som smager virkelig fantastisk. Faktisk vil jeg påstå at jeg havde følt mig udemærket trakteret, hvis jeg fik dette på en fiskerestaurant. Jeg lavede retten til to, så det er lige det der kommer her. Jeg fandt inspirarion i den italienske kogebog: sølvskeen.

Sauce:
25 g smør
1 løg, hakket
1 gulerod, hakket
Evt. Skaller eller fiskeskrog, jeg havde lidt af begge dele i fryseren
1 spsk cognac
1 1/5 dl rødvin
1 dl vand
1 Kvist timian
1/2 spsk rødvinseddike
1/2 spsk mel
List kulør
Lidt olivenolie
1 løg, hakket
100 g svampe, hakket

Smelt halvdelen af smøret og komme det ene løg og guleroden i. Hvis du har nogle fiskeben eller skaller fra skaldyr, så smid dem i gryden også. Svits i 10 min ved middel varme. Kom cognac på og kog væk. Kom vin, vand, timian og eddike i og lad det simre 1/2 time. Si kraften og kog fisken - se herunder i 10 min. Tag den op og hold den lun. Kom sen smørbolle af den sidste smør og mel i og kog ind om nødvendigt. Smag til med salt, peber og eddike. Brug lidt kulør om nødvendig, ellers er saucen nærmest grålig lilla!
Svits løg og svampe i lidt olie og kom dem i saucen. Varm til sidst fisken igennem i saucen og server til kartofler og grønt.

Fisk
300 g havtaskefillet i mindre stykker.

Kog fisken ved svag varme i kraften, krydder med salt og peber. Varm fisken i saucen til sidst.

Kartofler:
400 g kartofler i kvarte vendt i olivenolie, salt, timian og rosmarin.
Bag ca 30-40 min ved 200 grader til de er sprøde.

Grøntsager:
1 gul peberfrugt i grove. Stykker
3 løg i kvarte
3 tomater i både
Olivenolie
Rødvinseddike
Timian
Salt
Peber

Vend Grøntsager i olie, eddike og krydderier. Bag ca 20-30 min ved 200 grader.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar