Sauce:
25 g smør
1 løg, hakket
1 gulerod, hakket
Evt. Skaller eller fiskeskrog, jeg havde lidt af begge dele i fryseren
1 spsk cognac
1 1/5 dl rødvin
1 dl vand
1 Kvist timian
1/2 spsk rødvinseddike
1/2 spsk mel
List kulør
Lidt olivenolie
1 løg, hakket
100 g svampe, hakket
Smelt halvdelen af smøret og komme det ene løg og guleroden i. Hvis du har nogle fiskeben eller skaller fra skaldyr, så smid dem i gryden også. Svits i 10 min ved middel varme. Kom cognac på og kog væk. Kom vin, vand, timian og eddike i og lad det simre 1/2 time. Si kraften og kog fisken - se herunder i 10 min. Tag den op og hold den lun. Kom sen smørbolle af den sidste smør og mel i og kog ind om nødvendigt. Smag til med salt, peber og eddike. Brug lidt kulør om nødvendig, ellers er saucen nærmest grålig lilla!
Svits løg og svampe i lidt olie og kom dem i saucen. Varm til sidst fisken igennem i saucen og server til kartofler og grønt.
Fisk
300 g havtaskefillet i mindre stykker.
Kog fisken ved svag varme i kraften, krydder med salt og peber. Varm fisken i saucen til sidst.
Kartofler:
400 g kartofler i kvarte vendt i olivenolie, salt, timian og rosmarin.
Bag ca 30-40 min ved 200 grader til de er sprøde.
Grøntsager:
1 gul peberfrugt i grove. Stykker
3 løg i kvarte
3 tomater i både
Olivenolie
Rødvinseddike
Timian
Salt
Peber
Vend Grøntsager i olie, eddike og krydderier. Bag ca 20-30 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar