Vafler
16-18 stk.
400 g hvedemel
150 g rørsukker
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
150 g smeltet smør
8 dl mælk
2 æg
150 g rørsukker
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
150 g smeltet smør
8 dl mælk
2 æg
Rør hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, mælk og æg godt sammen – tilsæt det smeltede smør til sidst. Jeg var bange for, det blev for tynd. Men dejen bliver tykkere, når den står. Lad vaffeldejen hvile i en time før den bages. Varm vaffeljernet godt op. Jeg har et gammeldags vaffeljern til komfuret, Det bliver meget varmt, og jeg synes vaflerne er sprødere end på de elektriske vaffeljern. Jeg varmer jernet ve fuld varme, og når jeg bager, står det på 7 af 9 på komfuret. Jeg kommer en lille klat smørmidt i jernet og vender det, så smøret løber ud i begge sider. Jeg kommer lidt mere end ½ suppeøse på jernet og lukker det hurtigt. så bager jeg 2-3 minutter, før jeg vender jernet og steger 2 minutter på den anden side. Vaflerne skal være fint lysebrune. Lad dem køle lidt ned på en rist, så bevarer de den sprøde overflade. Jeg lægger dem i perforeret staniol, når der er svalet lidt.
Spis med rigelig hindbærsyltetøj eller hvad du kan lide.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar