torsdag den 12. februar 2015

Guf 11. Februar: orangeflager med chokolade


Dette er endnu en opskrift jeg har fundet på den hyggelige og oplysende blog: kvalimad.dk. Hvis du ikke har kigget derinde før, så anbefaler jeg det. Max har lavet et stort arbejde med masser af videoinstruktioner og gode beskrivelser. Denne opskrift har også en video derinde. Men det er meget simpelt, så du kan sagtens bage dem ud fra denne beskrivelse. Da der skal ret få ting i, som man som regel har og de meget hurtig er klar, er det oplagt til at redde kaffen, når du får gæster. De smager bedre end dem du køber i supermarkedet. Det er også en oplagt kage at bage med børn, da de nemt kan gøre alle tingene selv. 

Ca. 16 orangeflager
  • 75 g smør
  • 100 g havregryn, jeg bruger store økologiske grovvalsede, da jeg synes de er lækre
  • 1 æg
  • 125 g rør sukker 
  • 1spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker 
  • revet skal af 1 appelsin, økologisk, så den ikke er overfladebehandlet. Dette kan undværes, hvis du bedre kan lide uden
  • Evt. til pensling
  • 100 gram mørk eller lys chokolade 

Smelt smøret og rør sukker, æg og se øvrige ting i med en ske. Kom 9 klatter dej på et stykke bagepapir af 1 strøgen spsk hver. De flyder fint ud og bliver flade og runde.
Bag ca. 10 min ved 175 grader varmluft. De skal være brune i kandten, ellers bliver de bløde. Du kan godt komme dem ind igen og give dem lidt mere, hvis de kommer ud et par minutter for tidligt.

Når kagerne er kolde kan de pensles med chokolade. Hak chokoladen og smelt ca halvdelen over 60 grader varmt vand eller ved lav effekt i mikroovn. Kom det sidste chokolade i og rør til det er smeltet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar