onsdag den 4. februar 2015

Aftensmad 4. Januar: spaghetti all'amatriciana (tomat, flæsk og chili)

Her er verdens nemmeste pastaret, som har den fordel, at du får alle dine grøntsager, uden at finde på flere sideretter. I denne ret er kød kun et krydderi, så det er også en ret billig og ikke fed ret, også selvom du bruger penge på rigtig penchetta, hvis du kan få fat på det.

Til 4 personer

100 g penchetta i tern (italiensk krydret flæsk, med en hel karakteristik smag, du kan bruge en god bacon, selvom du ikke får den samme smag, det er meget mere røget og mere salt)
1 løg, finthakket 
2 fed hvidløg, hakket eller presset
1 rød frisk chilli, finthakket (alternativt kan lidt tørret chilli bruges)
Evt. 2 spsk tomatpuré
800 g hakket tomat. Evt. Fra dåse
Salt og peber og hvidvinseddike
350 g tørret groft spaghetti eller anden pasta, du synes passer til
En dusk frisk persille

Evt. Frisk parmesan til servering

Steg panchetta ved jævn varme til fedtet smelter af, hæld overskydende fedt ud af gryden og kom løgene i. Lad dem stege til de bruner. Kom tomatpuré på og flåede tomater og lad det koge i hvert fald 30 min. Kom chillien i ad nogle gange, så du er sikker på, det ikke bliver for stærkt, for en meget mildere smag kan du kommechilien i hel,uden at skære hul på den overhovedet, så bliver det ikke så stærkt.
Smag til sidst saucen til med salt, peber og eddike til du er helt tilfreds.

Kog pastaen i en stor gryde vand og vend det i saucen. Server med persille og fraskrevet ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar