Kræmmerhuse
ca.10 små kræmmerhuse1 æg
60 g rørsukker
½ tsk vanillesukker
60 g mel
3 spsk vand
Smør og mel tilbagepladen.
Pisk en luftig æggesnaps af sukker og æg. Pisk mel og vand i.
varm ovnen op til 180 grader.
Smør en plade med smør og drys med lidt mel. Kom en stor spsk dej på pladen og smør lidt ud til en oval der er ca. 12 cm på længste led. Kom kun 4 på hver plade.
Bag ovalerne i ca. 3-4 min til de er lysebrune i kanten. Brug en flad palet til at løsne én oval ad gangen, lad de andre vente i den varme ovn. Form hurtigt et kræmmerhus. et parbomuldshandsker kan hjælpe. Sæt kræmmerhuset i en rist eller i sukker og for de næste.
Server med 1 ½ dl fløde pisket til skum, og god hindbærsyltetøj eller endnu bedre, råsyltede bær, der blot er smagt til med sukker (husk at mange købe-hindbær skal varmes igennem for at sikre sig mod bakterier). Jeg brugte bær fra min mors have.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar