mandag den 9. februar 2015

Snack 5. februar: Gammeldags kræmmerhuse med flødeskum og syltetøj

I fredags skulle vi hygge os med lidt hjemmebag og min datter på to var med. Jeg havde en rest piskefløde, og da hun elsker flødeskum blev vi enige om, at vi skulle have kræmmerhuse. Det er nemt og hurtigt, og Elena kunne hjælpe.

Kræmmerhuse

ca.10 små kræmmerhuse

1 æg
60 g rørsukker
½ tsk vanillesukker
60 g mel
3 spsk vand
Smør og mel tilbagepladen.

Pisk en luftig æggesnaps af sukker og æg. Pisk mel og vand i.

varm ovnen op til 180 grader.

Smør en plade med smør og drys med lidt mel. Kom en stor spsk dej på pladen og smør lidt ud til en oval der er ca. 12 cm på længste led. Kom kun 4  på hver plade.

Bag ovalerne i ca. 3-4 min til de er lysebrune i kanten. Brug en flad palet til at løsne én oval ad gangen, lad de andre vente i den varme ovn. Form hurtigt et kræmmerhus. et parbomuldshandsker kan hjælpe. Sæt kræmmerhuset i en rist eller i sukker og for de næste.

Server med 1 ½ dl fløde pisket til skum, og god hindbærsyltetøj eller endnu bedre, råsyltede bær, der blot er smagt til med sukker (husk at mange købe-hindbær skal varmes igennem for at sikre sig mod bakterier). Jeg brugte bær fra min mors have.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar