tirsdag den 17. februar 2015

Aftensmad 17. Januar: thai inspirerede fiskefrikadeller med salat og ris

Som sædvanlig var jeg forbi fiskehandleren. Jan ha den bedste fiskefars, jeg har smagt. Jeg er især begejstret for hans variant med laks, så den blev det også i dag.
I stedet for den klassiske fiskefrikadeller med remouladesauce blev jeg inspireret af Klaus Meyers almanak og prøvede en mere krydret variant, han bruger ikke en færdig fars, så jeg ændrede lidt for mit forgodtbefindende.

Til 3-4 personer

400 g god færdigøre fars fra fiskemanden
1 spsk soyasauce
1 spsk fiskesauce
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1/2 rød chili, fjern kerner
Evt. 100 g rejer, hakket groft
En håndfuld frisk koriander

Jeg kom alt undtagen fiskefars og rejer i en minihakker og hakkede det fint. Jeg kom faktis en smule af første med, for at hakkerem kunne få godt fat. 
Bland det hele godt og lad det trække i 15 min før det steges til små sprøde frikadeller ved middelhøj varme i rigelig fedtstof.

Server dem med salaten herunder, sød chilisauce og mexicanske ris, som er her på bloggen.

Salat: 
2 modne avocado i tynde skiver
Frisk koriander
2 håndfulde Spæd salat eller fintsnittet kål
1 rød peberfrugt i tynde strimler
2 spsk sesamfrø, ristet på en tør pande

Marinade 
Saft af en citron eller to lime
2 spsk jordnøddeolie eller lignende
2 spsk sød chilisauce 

Hæld marinaden på,salaten pg lade den trække lidt før den skal spises. Kom sesamfrø på, når du serverer den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar