Denne udgave er vist inspireret af Meyer, kan ikke huske om det var der jeg fandt det første gang, men her er det, som jeg laver det.
Ca. 5 personer
Til kødsauce
Olivenolie til stegning
4-500 g hakket lam, okse kan bruges
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
400 g hakket tomat, f.eks fra dåse
Tørret timian, oregano og rosmarin salt og peber
Til bechamel
2 spsk smør
2 spsk mel
1/2 liter mælk
Muskatnød, revet
Salt
2 auberginer i 1/2 cm tykke skiver
500 g kogte kartofler i skiver
50 g parmesan
Drys auberginskiver med lidt salt og lad dem trække 10 min. Skyld og dup dem tørre. Læg dem i et lad på bagepapir og rist i ovn ved 200 grader til de er gyldne. Vend dem så og gentag.
Lav en kødsauce ved at svitse løg og kød og tilsæt tomat og urter. Smag til, når det har kogt i min 20-30 min.
Opbag en bechamel med mel og smør og mælk og smag til med musket og salt.
Kom et tynd lag bechamel i bunden af et fad. Løg aubergine i lag med kødsauce og evt små drys ost. Slut af med kartofler ovenpå det sidste lag kød, kom bechamelen på og drys med ost.
Bag 30-40 min ved 200 grader til retten er gylden og lad den trække i 10 min før den spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar