Til 3 personer
150 g brune ris
280 g kyllingebryst i tynde strimler
1 spsk jordnøddeolie eller anden god olie
1-2 spsk revet frisk ingefær
3 fed hvidløg, hakket
1/3 frisk chili, hakket, eller lidt flager, juster for styrke.
1 håndfuld broccoli evt fra frost (brug gerne blomkål, 1 gulerod i stave eller hvad du har)
Evt end håndfuld skivede champignon
150 g sukkerærter
100 g porrer eller løg eller forårsløg
1 stor rød peberfrugt
1 spsk sesamfrø
2 spsk soyasauce
2 tsk maizena
Evt. Lidt vand
2 spsk riseddike el lign
1 spsk oestersauce eller lidt mørk sukker
Kog først ris, som angivet, det er vigtigt de får længe nok. Kog vand med salt og kog kort de faste grøntsager: gulerod, broccoli, blomkål 3 min i alt, sukkerærter 2 min. Løg, svampe og peberfrugt skal ikke koges. Gem evt. Lidt grønsagsvand, så du har lidt til retten. Køl grøntsager i kold vand og dryp af.
Bland soyasauce, eddike og maizena i en skål.
Rist sesamfrø på en varm pande og hæld dem over i en skål. Rist evt svampe og tag dem af.
Varm olie i en pande. Kom hvidløg, ingefær og chili på i nogle min. Kom kylling på opsteg et par min. Kom pebet, løg på lidt, til sidst alle de øvrige grøntsager. Kom oestersauce på panden. Pisk maizenaen op i soyablandimgen og kom det på mens du rører. Kom evt lidt grønsagsvand på også, så der bliver en fin lille sauce om retten.
Smag til med soya. Eddike, sødt og salt.
Drys sesam over og server med risene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar