torsdag den 23. april 2015

Aftenssmad 25. april: Cæsarsalat med friske croutoner og dessert af Jordbærgrød

Cæsarsalat

til 3 personer

dressing (rigeligt):
1 dl creme freiche (jeg brugte 6%)
2-3 spsk god mayonaise
1 fed hvidløg, presset
1-2 spsk hvidvinseddike og eller citronsaft
2 spsk fintrevet parmesan
salt og peber

rør at sammen, smag til med salt, peber og citron/ eddike.

Croutoner:
1 baguette eller lyst brød, gerne daggammelt
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg presset
2 tsk tørret oregano
salt og peber

Fjern evt. skorper. Skær brødet i store tern. Ca 2 cm på hver led. Dryp en varm pande med lidt olie og fordel presset hvidløg godt. Kom brød på og dryp med lidt mere olie. Krydder med salt , peber og oregano og vend brødet flere gange til det er ristet, varmt og sprødt.

Salat:
1 hjertesalat per person ellertilsvarende mængde romaine i strimler
50 g parmesan i flager
150 g kyllingebrystfillet
Evt. krydderi efter smag

Anret salat på en tallerken og dryp med lidt dressing. Stil resten på, så man selv kan dosere. Drys med parmesanflager og croutoner.
Steg kyllingen i hele eller halve filletter,det tager 15-20 min alt efter størrelse. Jeg krydrede med en færdig paprikablanding, eller du kan bruge Herbes de Provance eller andet du kan lide. Skær kyllingen i mundrette strimler og placer på toppen af salaten.



Jordbærgrød

Jeg længes efter jordbærsæsonen snart bliver skudt i gang. Men grød af frosne bær er også lækkert, og det er både en sund dessert og et sikkert hit hos de mindste.
Ca. 4 pers.
  • 750 g jordbær, gerne fra frost
  • Ca. 3 spsk rørsukker
  • 1 dl vand 
  • 2 spsk maizena (majsstivelse) + 2 spsk vand rørt op (du kan bruge kartoffelmel, men så må grøden IKKE koge efter det er kommet i)
 Del bærrene i halve. Kom dem i gryden sammen vandet. Kog bærrene møre i 2-3 min. Skum urenheder af grøden med en hulske, hvis der danner sig skum. Smag grøden til med sukker. Rør maizenaen i grøden og kog i 1 min. Server grøden lun eller kold med mælk og evt. et lille drys vanillesukker.
Energi Per portion med, hvis den serveres med 1.5 dl letmælk Ca. 180 kcal
Kilde: God mad, let at lave

Ingen kommentarer:

Send en kommentar