onsdag den 11. marts 2015

Aftensmad 10. Og 11. Marts: spagetti som lady og vagabonden og pizza

Portionen her passer til 4. Vi er to voksne og et barn, så vi havde til at lave en god pt. Pizza dagen efter også. Opskriften er inspireret af go.tv2.dk, og jeg vil virkelig anbefale den som en afveksling til den faste pasta med kødsauce.


350 g tørret pasta eller 500 g frisk og 100 g parmesan spises til.

Kødboller

400-500 gram oksefars
1 løg
3 fed hvidløg 
2 tomater
1 stor håndfuld basilikum
1 spsk olivenolie 
Salt
Peber

Hak grøntsager og urter virkelig fint i en hakker eller riv løgene. Der skal ikke være store stykker i. I går brugte jeg en stor skefuld basilikumpesto i stedet for frisk basilikum og olie, da det lige var det jeg havde.

Rør farsen kraftigt med maskine i nogle minutter, den må gerne få masser af tæsk, så bliver frikadellerne faste og fine i strukturen.

Form små runde frikadeller. 16 stk hvis du bruger 400 g fars, og 20, hvis du bruger 500 g.

Lad dem stå 1/2 time, hvis du har tid til det inden du steger dem i olivenolie. Så kan du lave tomatsauce imens.

Tomatsauce
Lidt olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
2 spsk tomatpuré
Et nip sukker
1/2 liter bouillon, hønse eller grønsags
400 g flået tomat fra dåse eller frisk om sommeren
1 håndfuld basilikum eller en skefuld pesto
Evt. Lidt æble eller hvidvinseddike.

Hak løg og peberfrugt og klar i lidt olie. Kom tomatpuré og sukker på. Kom tomater i og bouillon og lad det koge så længe du synes, min 20 min. Purer saucen fint med en blender og smag omhyggelig til med salt, peber, sukker og eddike.

Kog til sidst pastaen og server det helde med parmesanost og en salat eller andet. I går valgte jeg at dampe asparges til, da de lige er i sæson.

Pizza

I dag lavede jeg pizza af resten af dejen fra pitabrødene, som jeg havde i fryseren. Tog dejen op og lod den stå køligt hele dagen, så den var tøet. Men du kan også finde en opskrift på dej her på bloggen.
Resten af tomatsaucen passede til 3 pizzaer. Drysset med i alt 200 g mozzarella herpå dine favorit toppings. Jeg brugte løg, artiskok og peberfrugt. Der var 8 kødboller tilbage som jeg halverede og kom på. Dertil brugte jeg en pakke seranoskinke, for at få fyld nok.
I en ovn der er opvarmet til højeste temp og med en pizzasten bages pizzamed kødboller i ca. 5-7 min til den er sprød. Hvis der skal skinke på bages pizzaen først i 4 min uden kød på og så lægges skinken på til den er sprød.

Drys med rigelig tørret oregano, når du tager den ud af ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar