fredag den 20. marts 2015

Aftensmad 19. Marts: thairet med oksekød i rød karry, hvidløg og ingefær

Igen en hurtig ret til en hverdag. Inspirationen kommer fra ude og hjemmes hjemmeside. Det er eneret, hvor du skal tømme grøntsagsskuffen. Hvis du har løg, så kom dem i, er det porrer eller forårsløg, så brug det. Har du kun noget på frost, så kan det også lade sig gøre. Her er hvad jeg brugte, og det blev super.

Til 4 pers 
Jordnøddeolie eller neutral olie
1 rød peberfrugt, fine strimler
1 bundt forårsløg, skiver
1/2 broccoli, små buketter
2 fed hvidløg 5 cm frisk ingefær
2 spsk rød karry pasta
400 ml kokosmælk (1 stor dåse)
3 spsk fiskesauce
2 spsk palmesukker (jeg havde det tilfældigvis, brug bare brun farin)
Saft af en lime, evt mere efter smag (citron kan bruges)
Soja sauce til at smage til
Salt og peber
Lidt maizena eller lys jævner

Et bundt frisk koriander til garnering er prikken over i'et.

400 g mørt oksekød i strimler. Jeg brugte inderlår, men derma i hvert fald ikke være sejere end det

300 g jasminris

Salat af 1 stor agurk og et rødløg.

Kog risene som beskrevet på pakken. Tag evt. Kerner ud af agurken med en ske og skær i halve skiver. Skær også rødløg i halve skiver og bland det sammen. Den sprøde friske salat er lækker til den lidt stærke ret.

Svits grøntsagerne undtagen hvidløg i lidt olie. Tag dem af. Kom lidt olie på igen og svits kødet sammen med karrypasta, hvidløg og revet ingefær. Kom derefter kokosmælk, sukker, fiskesauce og citron i og lad det simre til kødet er mørt nok, ca. 15 min. Kom evt. Lidt mere vand på, det er ikke nødvendigt at koge for meget ind. Jævn saucen med lidt maizena, hvis du synes. Smag saucen til med citron, fiskesauce og soja, salt og peber. Kom grøntsagerne på panden og varm retten godt igennem. Drys evt. Med godt med frisk koriander ved servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar