mandag den 4. maj 2015

Mellemmåltid/dessert 4. Maj: hjemmelavet koldskål

Det værste ved dette her er faktisk at stoppe med at spise det igen. Man skulle synes, at det var det samme at købe den færdige blanding, men jeg synes altså det her smager meget bedre!

Min mor har altid lavet koldskål med 1/2 tykmælk1/2 kærnemælk. De seneste år kan jeg se, det også er ved at vinde indpas i de færdige koldskåle, men som sagt er den hjemmelavede stadig ubesejret. Vi fik aldrig citron i, da jeg var barn, men jeg elsker det, og min lille poge spiser det med meget stort velbehag, så her i huset skal det i!

1 bæger past. Æg eller æggeblomme (2 blommer eller et æg)
0,9 dl rørsukker
1 spsk vanillesukker
Skal af en ubehandlet citron (det vil sige øko)
1/2 l tykmælk
1/2 l kærnemælk

Pisk æg sukker og citronskal (riv kun det gule af skralden, ikke den hvide del) til det er luftigt og Hvidt, så sukkeret er godt opløst.
Pisk langsommere mælken i, til alt er godt blandet.

Server det koldt med hvad du foretrækker, jeg er selv til den klassiske kammerjunker. Mine skal være groft knust, så jeg skal have nogle der ikke er for små.

Kort hjemmetest af kammerjunker 2015

Jeg har vist næsten været igennem hele Karen Wolf sortimentet dette forår. 

Min farvorit.
De økologiske kammerjunker. En klassisk kammerjunker, der lige virker lidt mindre fed en originalen

Den originale, synes jeg er den næstbedste. Den er sød, blød og sprød. Måske lige sød nok for min smag.

Mini-kammerjunker, jeg vil gerne have knuste kager i min koldskål, så jeg er ikke til minivarianten, og jeg synes næsten den er for sød.

Max. 8 % fedt med fuldkorn. Det lyder for godt til at være sandt, og det er det også. De er tørrer og kedelige, måske er de gode, hvis man kan lide tvebakker i sin koldskål, men hvorfor så ikke spise dem i stedet? Jeg synes de ødelægger oplevelsen ved at spise koldskål, så hellere lidt færre af den gode slags i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar