onsdag den 27. maj 2015

Aftensmad 27. maj; Laks i fad med spinat og tomat med spinatsalat

2 personer

250 g fersk laks
75 frisk spinat
1 dusk dild
150 g cherrytomat
1 løg eller 2 skalotteløg
1 citron
2 dl hvidvin
1½ dl fløde
2 spsk friskost, jeg brugte philadelphia 10% med peberfrugt
lidt fiskebouillon
200 g tørret pasta eller 250 g frisk
100 g friske asparges
1-2 forårsløg
olivenolie
hvidvinseddike
salt
peber

Varm ovnen til 200 grader.
Skyld spinat og tomater. Fjern stilke. Skær tomater i skiver.

Skær laksen i så store tynde skiver som muligt. Gem gerne skinnet, hvis der er et, så kog sauce på det.
Smør et fad med lidt smør eller olie, læg et lag tomat og en håndfuld spinat over. Kom lidt spinat, tomat og dild i lakseskiverne og form to ruller. Hvis ikke du kan rulle det, så læg det blot i lag. Krydder med salt og peber, citronsaft.
kom ½ dl fløde på. dæk med staniol og bag 20 min i ovn.

kog pasta.

sauce
sauter hakket løg i lidt olie eller smør. Steg evt. lakseskindet med. Kog af med vin til det halve. Kog med fløde. Sigt saucen og kom den tilbage i gryden.kog igennem med ost til den er rette konsistens. Smag til med citron, salt, peber og fiskebouillon,

Salat
Kom resten af spinat og tomat i en skål. Skær asparges i mundrette stykker og blancher, før de kommes i salaten. Skær forårsløget i skiver og kom i.
Lav en vinnegret af olivenolie, hvidvinseddike,saltog peber og hæld over 10min før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar