Denne kage var en jeg faldt over, da jeg lavede en Thomas tog kage til min datters fødselsdag. Den kommer snart her på bloggen også. Det er en rigtig chokoladebombe, der bedst spises med masser af kaffe eller kold mælk til.
Jeg har naturligvis bagt chokoladekager før, men jeg blev virkelig positiv overrasket over denne opskrift jeg fandt på nettet. Det der overraskede mig lidt var at den ikke indeholder chokolade, men kun kakao, og selve kagen indeholder kun lidt olie og ikke smør. Men den bliver virkelig god og med cremen til var den virkelig lækker, så den vil jeg helt sikkert bage igen og sætte en stjerne ved i min personlige kogebog.
Lige et par noter til opskriften. Hele opskriften passer til to alm. Springforme, så du kan bage den og lægge den sammen som en rund kage. Dejen bliver ret tynd, så den kræver en form med fast bund og lidt højde. Du kan ikke bage den i f.eks en bage-ring uden bund, for kagen ligger så på pladen, når du er færdig.
Her er siden, hvor jeg fandt opskriften.
Her er som jeg bagte den. så er målene også oversat til det vi anvender i dk.
Chokoladekage til 12 personer
Billedet viser kagen, bagt i springforme og smurt op med lidt detaljer og med friske jordbær som pynt, og et par blade citronmelisse. Jeg frøs den færdige kage, så det var nemt, den dag gæsterne kom. Aftenen før kom den på køl, og ved servering blev den pyntet med friske jordbær.
Angående jordbærpynt. Jeg lagde først de skiveskårne bær i mønster på en tallerken, så jeg vidste, hvordan de kunne ligge, så havde jeg en ide om størrelsen på cirklen, disse store jordbær kunne give en fin 15 cm cirkel som de ligger, så målte jeg 2,5 cm ind fra kanten, for at få ca. Samme afstand hele vejen.
Læg ikke bærene på før 15 min før i skal spise, for de friske bær vil safte lidt. Det tager ikke lang tid at pynte kagen, så hvis du bare lige har prøvet at lægge bær op en enkel gang, skulle det ikke være et problem at gøre det sådan.
4,8 dl hvedemel
4,8 dl sukker
1,8 dl kakao
2 tsk bagepulver
1 1/2 tsk natron
2 spsk instant kaffe
2,4 dl mælk
1,2 dl olie, jeg brugte solsikke
2 æg
6 spsk vanillesukker
2,4 dl kogende vand
Varm ovnen op til 180 grader. Bland alle de tørrer ting i en stor skål og tilsæt så det være undtagen vandet mens du piske ved middel hast. Til alt er godt blandet. Kom kogende vand i under langsom piskning og pisk derefter ved høj hast i et minut før det kommet i form. Til denne top skulle jeg kunne skære 3 styk Ø12cm ringe. Alt efter tykkelse skal kagerne bage 20-30 min.
Smørcreme med kakao
Hele portionen, der er angivet til at passe med chokoladekagen ovenfor er latterlig stor. Jeg lavede det halve af denne portion. Så hvis du laver det, jeg har skrevet her, som er halvdelen af det der står på linket, så tror jeg du er fint dækket ind.
http://addapinch.com/cooking/perfect-chocolate-buttercream-frosting-recipe/
Her igen min danske udgave.
Hele portionen, der er angivet til at passe med chokoladekagen ovenfor er latterlig stor. Jeg lavede det halve af denne portion. Så hvis du laver det, jeg har skrevet her, som er halvdelen af det der står på linket, så tror jeg du er fint dækket ind.
http://addapinch.com/cooking/perfect-chocolate-buttercream-frosting-recipe/
Her igen min danske udgave.
175 g stuetempereret smør
1,2 dl kakaopulver
6 dl flormelis
1,2 dl mælk
2 spsk vanillesukker
1/2 spsk instant kaffepulver
Kom det tørre undtagen sukker i skålen og rør det sammen (her er en maskine god, for det skal røres ret meget).
Kom smøret i og bland det til det er jævnt. Tilsat et par dl sukker ad gangen og en spsk mælk og bland hver gang til det er jævnt. Skrap siderne ned nogle gange undervejs.
Pisk til sidst cremen grundigt igennem til den er luftig. Kom den f.eks i en sprøjtepose og kom på køl nogle timer til den ikke er hård, men fast nok til at smøre op. Hvis du vil smøre op med cremen, kan lidt af mælken holdes tilbage, så den er knap så blød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar