mandag den 30. juni 2014

Mere mad med roser

Så har jeg lavet rosensorbet!
Jeg startede egentlig med Mette Blomsterbergs opskrift. Men jeg erstattede noget af sukkeret med glukosesirup, for at få en bedre konsistens og så ventede jeg med at tilsætte æggehviderne, til isen var begyndt at fryse ind. Det vigtigste var dog at tilsætte saft af knap én citron, for opskriften var hvinende sød, og manglede i den grad noget syrligt modspil. Fantastisk nok, skiftede den grå is farve til en smuk rosa kulør, da syren kom i, så det er helt sikkert måden at gøre det på!
Isen blev parfumeret og måske endda stadig lige sød nok, men helt vild fantastisk, og ikke noget man smager hver dag. Jeg er sikker på, at jeg kan få konsistensen mere cremet med en ismaskine. Jeg klarede mig en elmikser nogle gange under indfrysningen, men isen er altså blevet lidt for porøs. Så der er ingen vej udenom; jeg må have fat på ismaskinen, så roserne kan bliver perfekte næste gang.

Rosensorbet

Til 4 personer eller som en del af en anretning til flere.

6 dl vand

150 g rørsukker

60 g glukosesirup (kan erstattes af sukker)

1/2 stang vanille (eller evt. Et par udskrabede stænger uden korn i stedet)

2 store håndfulde rosenblade fra f.eks. Hybenroser

2 spsk æggehviderne (pastoriseret, hvis du vil være forsigtig)

Saft af 1/2-1 citron


Skrab vanille ud af stangen og tilsæt både korn og stang til vand, sukker og glukosesirup og kog op. Tag det af varmen og kast bladene ned i. Lad lagen trække i køleskab til næste dag.


Smag lagen til med citron og sigt den før den indfryses. Husk at sorbet smager af mindre, når den er frossen, så lagen er ret sød før den fryses. Sorbeten bliver bedst på en ismaskine, men du kan også rører hver halve time i starten til du har en tyk grødis, som så skal sætte sig 4-5 timer mere. Æggehviderne tilsættes, når isen er ved at tykne, og skal bare piskes med.

Tag den ud lidt før den skal anrettes og form kugler med spisested eller isske. Pynt med kandiserede rosenblade som også findes her på siden.

Sorbeten er bedst de første dage. Der vil dannes iskrystaller efterhånden, da den ikke er tilsat kunstige emulgatorer til at forhindre det. Så lave den ikke længe før den skal spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar