Rosensorbet
Til 4 personer eller som en del af en anretning til flere.
6 dl vand
150 g rørsukker
60 g glukosesirup (kan erstattes af sukker)
1/2 stang vanille (eller evt. Et par udskrabede stænger uden korn i stedet)
2 store håndfulde rosenblade fra f.eks. Hybenroser
2 spsk æggehviderne (pastoriseret, hvis du vil være forsigtig)
Saft af 1/2-1 citron
Skrab vanille ud af stangen og tilsæt både korn og stang til vand, sukker og glukosesirup og kog op. Tag det af varmen og kast bladene ned i. Lad lagen trække i køleskab til næste dag.
Smag lagen til med citron og sigt den før den indfryses. Husk at sorbet smager af mindre, når den er frossen, så lagen er ret sød før den fryses. Sorbeten bliver bedst på en ismaskine, men du kan også rører hver halve time i starten til du har en tyk grødis, som så skal sætte sig 4-5 timer mere. Æggehviderne tilsættes, når isen er ved at tykne, og skal bare piskes med.
Tag den ud lidt før den skal anrettes og form kugler med spisested eller isske. Pynt med kandiserede rosenblade som også findes her på siden.
Sorbeten er bedst de første dage. Der vil dannes iskrystaller efterhånden, da den ikke er tilsat kunstige emulgatorer til at forhindre det. Så lave den ikke længe før den skal spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar