Jeg spiser faktisk aldrig flæskesvær. Kunne aldrig drømme om at købe en pose "øffer" - eller hvad de hedder i netto. Men da vi i dag fik en 1/2 frilandsgris til fryseren, og der var nogle svær vi ikke ville bruge på stegene, kunne vi ikke lade være med at lave dem til snacks. Og lad mig lige sige, at det er slagter-kvali med pil op ad. Så hvis man vil unde sig selv sådan nogle, så prøv at lav dem selv.
Du skal bruge
Svær fra en ca. 1 1/2 kg ribbensteg skåret ud som almindelige svær, ca. 3-4 mm brede, med omkring 3 mm fedt på bagsiden.
Evt. Krydderurter til kogning, jeg brugte et par laurbærblade, et par fed hvidløg, og 5 peberkorn
Fint salt
Kog sværene i 10 min med urter og løg og ryst dem i en sigte til det værste vand er væk. Bare tag hvidløg mm med. Fordel dem på en bradepande med bagepapir og drys gavmildt med fin salt. Bag dem ved 210 grader varmluft i et lag i 20-30 min til de er sprøde og har taget lidt farve. Rør i dem flere gange undervejs. De skal gerne ligge og syde i et lag fedt, der smelter af.
Fisk sværene op på fedtsugende papir, kasser urterne og smag på lækkerierne!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar