Heldigvis kan min kaffehadende mand og min pige på 4 rigtig godt lide kagen, så dem er ikke kun til kaffeelskere.
Opskriften er fundet her
Her er opskriften i metriske mål, som jeg laver kagen.
Til en lille bradepande på 25 x 35 cm
115 g smør, stuetempereret
3,6 dl sukker
2 æg
1,8 dl kærnemælk (eller mælk med en spsk eddike)
1 tsk vanille ekstrakt eller 2 tsk vanillesukker/ eller korn af 1/2 stang vanille
4,8 dl mel
1 spsk natron
1/4 tsk FINT salt (groft salt fordeler sig ikke godt nok)
2 overmodne bananer, mosede (3 hvis de er små)
Til kaffecremen
60 g smør, stuetempereret
1 dl kakaopulver
4,5 dl flormelis
1 tsk vanilleekstrakt eller tilsvarende vanillesmag, se ovenfor
Ca. 1 dl stærk kaffe
Tænd ovnen på 190 grader.
Pisk smør og sukker grundigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland salt og natron med melet, så det bliver fordelt godt og pisk mel og sukker i på skift. Husk også vanillen.
Kommes i en smurt bradepande og bages ved 190 grader i 20-30 min (variere hvis formen er større eller mindre i areal) til du kan prikke de en nål uden der kommer dej på. Men kagen skal være fugtig.
Lad den køle, før du kommer kaffecremen på.
Pisk smøret blødt og tilsæt sukkeret og kakaopulveret og band det så godt du kan. Det er en lidt tør blanding. Tilsæt også vanille. Pisk så kaffen i lidt efter lidt. Måske lidt skal holdes tilbage, så cremen er som blødt smør, men ikke flydende.
Kom cremen på kagen eller byg en kage op af lag af banankagem med kaffecreme imellem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar