De her "karamelsmåkager" fik jeg hos min moster i dag. Hun kom ikke kanel i, men det gik jeg hjem og prøvede, for det er altså den perfekte opskrift, hvis man bryder sig om bastogne kager. De lækre småkager med karamelliseret sukker og kanel.
Ca. 40 småkager
140 g mel
100 g stuetempereret smør
100 g sukker
1 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
1 tsk kanel
1 spsk sirup
Tænd ovnen på 175 grader.
Bland de tørrer ting og hak smøret i stykker i melet og saml dejen med siruppen.
Rul dejen til fingertykkelse pølser i pladens længde, der bliver ca. 6 mas dem let flade med en gaffel (dyp den i mel) hvis nødvendig.
Kagerne flyder ud til ca det dobbelte og bliver tynde under bagningen.
Bag 10-12 min til kagerne er lysebrune. Skær de endnu varme plader ud til passende størrelse kager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar