Til aften lavede jeg denne suppe. Den blev sød og rund i smagen, selvom der ikke er tilsat sukker til den. Jeg tror mest det skyldes de gode tomater, og det at jeg bagte løg og tomater først, men også at jeg kom en gulerod hjalp på sødmen.
Portionen passer til 2 som hovedret og 3-4 til en let forret.
900 g friske søde tomater (f.eks blomme- eller bøftomat eller kombination)
1 løg
1 gulerod
2 fed hvidløg
Evt. 1 lille mild chili (valgte at komme den i, da jeg havde lækre friske chilier)
3-4 dl vand og en kyllingebouillonterning eller tilsvarende hjemmelavet bouillon?
1 tsk tørret basilikum
1,5 dl piskefløde
Lidt olivenolie, og evt. Ekstra olie ved servering.
Salt og peber til at smage til.
Tænd ovnen på 230 grader.
På en plade eller bradepande placeres halve tomater med skærefladen ned, fjern blomsten. Skalær løget i kvarter og læg det ved, flæsk guleroden og skær og bag den med. Vent lidt med hvidløgene. Hæld evt. En smule olie på grøntsagerne. Bag dem i 30 min. Efter 15. Min kommes hvidløgsfedene ind til resten.
Tag pladen ud og dæk den (f.eks med en bradepande i samme str. I 10 min.
Nu kan skinnet nemt pilles af alle de halve tomater. Hvis du har bagt chilien, så befri den for kerner og skrab kødet af skinnet, og tag det med i suppen. Kom alle grøntsagerne i en gryde sammen med tørret basilikum. Kog bradepanden af med kogende vand eller bouillon. Evt. Kom pladen kort i ovnene med væske i, så al smag og saft fra pladen kommer med i suppen. Hæld væsken ned til grøntsagerne og kom bouillonterning i, hvis du bruger det.
Kog suppen igennem i ca. 10. Min eller til gulerødderne er helt møre og du skønner at væskemængden passer til en lidt tyk pure. Smag evt. Om suppen har en kraftig tomatsmag, eller skal reduceres mere. Den bliver mildere, når fløden kommer i.
Blend suppen helt glat. Jeg sigtede den ikke, så jeg havde en lille smule tomatkerner, man kunne fornemme, så hvis man vil undgå det, skal man have den igennem en si. Alternativt kan man sigte tomaterne inden man blander dem med løgene og gulerødderne i suppen og så blende det hele til sidst.
Varm suppen igennem igen og kom fløde i indtil du synes at konsistens og smag er god. Smag evt. Til med salt og peber.
Server med super godt brød til. F.eks. Et koldhævet flûte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar