Så nærmer stor bededagsaften sig, og jeg har taget forskud på glæderne med de lækreste hveder. Denne opskrift fandt jeg vist i Berlingske Tidende for flere år siden, og jeg har endnu ikke fået bedre hveder nogen steder! Jeg kan godt komme til at bage dem resten af året også :-)
Lige præcis denne opskrift bager jeg helst med ren hvedemel og ikke med groft mel. Det er ren forkælelse.
12 stk
Tilberedningstid inkl. hævning ca. 6 time-10 timer
Ingredienser
5 g gær (et stk på str. med en ært)
1 1/2 dl kogende vand
1 1/2 dl kærnemælk
2 spsk sirup
2 spsk sukker
500 g hvedemel
1 tsk salt
50 g smør
2 tsk kardemomme, det er vigtigt det er ret friskt (en pose du har åbnet for nylig) så det smager af noget
Kærnemælk til pensling
Fremgangsmåde
Lad det kogende vand køle lidt og tilsæt kærnemælk, så det er lunt. Udrør gæren og tilsæt gerne halvdelen af melen før de øvrige ingredienser kommer i. Rør dejen jævn og tilsæt mel til dejen er glat og smidig og ret blød.
I den oprindelige opskrift er hævetiden 3-4 timer før de formes (dækkes medfilm). Du kan også bare lige lade dejen hvile sig 15-30 min og så forme hvederne og lade dem hæve hele natten i køleskab eller et andet koldt sted før de bages.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir og form 12-15 boller, så de står med lidt mellemrum.
Efterhæves tildækket i 1 1/2 time.
Pensl med kærnemælk.
Bag 25-30 min. ved 200 grader
Servering
De smager dejligt nybagte, og næsten endnu bedre, når de flækkes og ristes på den ene side.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar