mandag den 2. november 2015

Tomatsuppe

Fik lyst til en lidt mere luksusudgave af tomatsuppe. Fandt denne på bloggen tante sød, og den blev så god, at jeg vil bruge den som udgangspunkt næste gang jeg skal have suppe også.

3 mellem gulerødder 
1 stort løg 
3 mellem kartofler 
1 stor porre 
2 tykke skiver selleri 
2 store fed hvidløg
2 ds hele flåede tomater 
1,5 dl hvidvin
2,5 dl fløde
1, 5 dl minimælk
3-4 dl vand
1 hønsebouillonterning 
2 tsk paprika
Lidt timian

Smages til med:
bouillon 
Salt
friskkværnet peber
2 spsk tomatketchup
1-2 spsk sukker
Hvidvinseddike eller gastrik

Persille til pynt, hvis du synes og har det i huset

Skær alle grøntsager i små stykker, og svits i lidt olie  med paprika i ca. 5 min. Grøntsagerne skal ikke brune,
 men lige nå at frigive deres sødme. Kog vinen ind. Tilsæt de 2 dåser tomater og vandet/fonden. Lad koge ca 45 minutter. Afkøl lidt, og kør det rigtig godt med en stavblender, så det er så fint som muligt. Tilsæt fløden og mælken og smag til med krydderierne osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar