lørdag den 14. november 2015

Fødselsdagskage med chokoladedekoration, limemouse og karamelbund



Jeg er ved at blive glad for at lege med chokolade. Min bedste succes med chokoladen er kommet efter, jeg har smidt termometeret ud af vinduet. Jeg tror dem jeg havde reagerede for langsomt, og min chokolade var over eller under den viste temperatur.
Nu føler jeg min fre, med fingrene i chokolade, rent ud sagt. Det virker faktisk hver gang! Du kan jo prøve det, hvis det også driller dig. En anden ting, der har hjulpet på succesen , er at jeg har købt cacaosmør, som jeg anvender til at få chokoladen til at flyde lidt mere, til nogle ting.
Jeg bruger callebaut chokolade, som jeg køber i 2,5 kg poser med knapper i Tyskland eller på tyske hjemmesider. Prisen er omkring 8 kr Per 100 g. Og det smager fuldstændig fantastisk!

Til min fødselsdag var vi 10 voksne og to børn. Jeg lavede en Ø20 kage. 10 cm høj. Den var rigelig stor.

Jeg brugte en opskrift fra den store bagedyst. Eventyrkage med rapunzel. Den er god, men jeg synes cremen var lige til den faste side, tror jeg vil forsøge, at gøre den lidt mere luftig.

Pynten lavede jeg som sagt i chokolade. Jeg smurte kagen ned et tynd lag flødeskum og lagde overtræksmarcipan på toppen. Jeg tempererede ca 200 g mørk chokolade og smurte et tynd lag på kageplast i den rette højde, så lagde jeg der omkring og kom kagen på køl. Prøv at tjekke youtubevideoer. Det var mit allerførste forsøg og jeg fik ikke chokoladen lagt helt ud i den ene ende. Så der manglede lidt i samlingen. Derfor kom der lidt ekstra flødeskum på siden af kagen.

Chokoladeservietten på toppen lavede jeg fra en ide jeg fik af Julia ushers videoer på nettet. Søg på chokolade dollies. Jeg tegnede mønsteret i hovedtræk og lagde cellofan over. Derpå sprøjtede jeg utempereret chokolade. Mørkt mønster, hvide kors og røde flag. Jeg lod den størkne og lagde den på kagen med bagsiden op, så flagene blev flotte.
Derefter lavede jeg dutter med mere chokolade, som ses på billedet. Den hvide chokolade er farvet rød med en oliebaseret farve, der er beregnet til chokolade (Wilson). Jeg brugte også lidt kakaosmør, så det blev mere flydende. Du kan bruge omk. 10 % har jeg fået at vide af en chokolatier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar