Aftensmad 7. juni: Forårsruller med oksekød, ingefær og chilli i ovn
portion 12 forårsrulller
INGREDIENser
- 500 g oksefars
- 3 store løg
- 5 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 4 gulerødder
- 1 lille spidskål eller tilsvarende
- 2 tsk. sambek olek (chilipasta)
- 5 to 7 cm frisk ingefær
- 1 bundt koriander, kan udelades
- 3 spsk olie til stegning og pensling
- 2 tsk salt
- peber
- 2 spsk soyasauce
- 12 stk. forårsrulledej fra frost (fåes i asiatisk specialbutik)
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Hak og snit alle grøntsager. Pres hvidløg.
- Svits kødet. Tilsæt løg og hvidløg. Steg 5 min og kom de sidste grøntsager i.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Steg 15 min ved middel varme, tilsæt krydderier og smag til.
- Pensl kanterne af hvert ark forårsrulledej et ad gangen med pisket æg eller æggehvide. Kom en grydeskefuld fyld på et ark og fold arket til en forårsrulle.
- Placer på bagepapir og pensl rullerne med olie.
- Bag i ovnen i 15 min. eller til de er gyldne.
- Hvis forårsrullen ikke spise straks, så læg dem på en rist, så dejen ikke bliver blød og går i stykker, pga. fugt mod bagepapiret.Server med soyasauce
Ingen kommentarer:
Send en kommentar