søndag den 7. juni 2015

Aftensmad 7. juni: Forårsruller med oksekød, ingefær og chilli i ovn

portion 12 forårsrulller

arbejdstid 1 time
Total tid
 1,25 time

INGREDIENser

    • 500 g oksefars
    • 3 store løg
    • 5 fed hvidløg
    • 2 peberfrugter
    • 4 gulerødder
    • 1 lille spidskål eller tilsvarende
    • 2 tsk. sambek olek (chilipasta)
    • 5 to 7 cm frisk ingefær
    • 1 bundt koriander, kan udelades
    • 3 spsk olie til stegning og pensling
    • 2 tsk salt
    • peber
    • 2 spsk soyasauce
    • 12 stk. forårsrulledej fra frost (fåes i asiatisk specialbutik)
    • 1 æg

Fremgangsmåde

    1. Hak og snit alle grøntsager. Pres hvidløg.
    2. Svits kødet. Tilsæt løg og hvidløg. Steg 5 min og kom de sidste grøntsager i.
    3. Tænd ovnen på 225 grader.
    4. Steg 15 min ved middel varme, tilsæt krydderier og smag til.
    5. Pensl kanterne af hvert ark forårsrulledej et ad gangen med pisket æg eller æggehvide. Kom en grydeskefuld fyld på et ark og fold arket til en forårsrulle.
    6. Placer på bagepapir og pensl rullerne med olie.
    7. Bag i ovnen i 15 min. eller til de er gyldne.
    8. Hvis forårsrullen ikke spise straks, så læg dem på en rist, så dejen ikke bliver blød og går i stykker, pga. fugt mod bagepapiret.Server med soyasauce

Ingen kommentarer:

Send en kommentar